20 Haziran 2017 Salı

Vaillant Kombi Fan Arızası

Vaillant kombinizde fan arızası ile karşılaştığınızda sorun nasıl çözümlenir? Vaillant Kombi Fan Arızası ne demektir? Bu problemle karşılaşan kullanıcılar hangi sorunu yaşar ve kimden yardım almalıdır? Vaillant kombilerde meydana gelen fan arızasında kullanıcıların yapması gereken işlemler neler olabilir? Bu sorunda merak edilen ne varsa makalemizi inceleyebilirsiniz. Sizlere doğru ve sorularınızın net yanıtını sunuyor olacağız.

Vaillant Kombi Fan Nedir?

Vaillant markalı hermetik ve yoğuşmalı kombilerde bulunan bir parçadır. Önemli bir parça olarak bilinir. Hava alışverişi ile görevlidir. Yani dışarı uzanan hava akım borusu ile dışarıdan temiz havayı içeri alarak yanma oluşumunu sağlar, yanma sonucunda oluşan kötü gazı (atık gazı) yine hava akım borusu ile dışarı gönderir. Hava akım borusu içerisinde çift boru bulunur. Dışarıdaki dışarıdan temiz havayı alırken, içerideki atık gazı yollama görevindedir.

Vaillant Kombi Fan Arızası Nedir?

Vaillant hermetik ve yoğuşmalı kombilerde bir sebeple parçanın arızalanması durumudur. Fan birçok sebeple arızalanabilir fakat muhtemel sebepleri arasında ilk sırada bakımsızlık gelmektedir. Bakımsızlık sebebi ile genelde arızalanabilmektedir.

Fan Arızası Nasıl Anlaşılır?

Vaillant kombide fanın arızalı olduğunu anlamak için Vaillant servis hizmeti konusunda uzman olmak gerekir. Uzmanlığı olmayan hiçbir kimse fanın arızalı olduğunu bilemez, bu tespiti yapamaz ve cihaza müdahale edemez. Fan arızası durumunda birçok sorun yaşanabilmektedir.

  •        Özellikle de Vaillant kombi ses yaptığı zaman fan arızası karşımıza çıkabilmektedir. Fanın rulmanlarının dağılması halinde veya teknik açıdan bir arıza durumu söz konusu olması sebebi ile arızalanabilir. Yalnız her ses yapma durumu fan arızası olarak tabir edilemez. Genel anlamda ses yapma sorunlarında ilk olarak kontrol edilen parça fandır. Fan veya fan motoru olarak da adlandırılabilir.

Fan arızası parça tamiri veya değişimi ile son bulabilir. Bu uygulamalar ancak alanında uzman ve sertifikalı Vaillant Servisi ekibi tarafından yapılabilir. Aksi durumda cihaza müdahale edilmemelidir. Fan arızalı ise Vaillant kombinin modeline göre ekranda hata kodu belirebilmekte ya da arıza ledi yanabilmektedir.

Kullanıcı Vaillant kombisi arızalandığında fanın arızalı olduğunu kendi tespit edemez. Fan her model ve her çeşit Vaillant kombide aynı yerde monteli şekilde değildir. Kombi içinde değişik yerlerde monteli şekilde olabilmektedir.

Vaillant Kombi Fan Arızası durumunda önerimiz çözüm konusundaki yardımları Vaillant Servisi ekibinden almanız ve cihaza müdahalede bulunmamanızdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder