18 Şubat 2017 Cumartesi

Vaillant Kombinin Sesli Çalışması

Kombi dendiği zaman her zaman kombi kullanıcılarına rahatlık sağlayan bir cihaz olarak bilinir. Kombi kullanıcıları kombilerde meydana gelen bazı arızalar sonucunda kullanıcılar bu durumda rahatsızlık duyarak sorunlarının nedeni hakkında bilgi almak isterler. Bugün sizlere Vaillant Kombinin Sesli Çalışması konusu hakkında bilgi vereceğiz.


Vaillant Kombinin Sesli Çalışması

Kombi genel anlamda ses yapar ve kullanıcılar bu durumu fark ederlerse bir hayli rahatsız olabilir. Kombinin sesli çalışması aslında söz konusu değildir. Her Vaillant kombi sıcak su randımanı ya da kalorifer randımanı sağladığı zamanlarda ateşleme yapar bu durumda bir nevi ses yapabilir. Çıkan bu ses ateşleme sesi olduğundan dolayı aslına bakılırsa normal olarak karşılanır. Genel olarak kullanıcıları kombinin ateşleme sesi rahatsız edecek kadar gürültülü değildir.

Bunun dışında kombi kullanıcıları rahatsız edecek derece gürültülü çalışıyorsa Vaillant Servis olarak bu durumun normal olduğunu söyleyemeyiz. Kombi sesli çalışan bir cihaz değildir. Sessiz ve konforlu bir cihaz olması günümüzde her zaman tercih edilme sebeplerinden birisidir. Bu nedenle sesli çalışıyorsa o zaman bazı sorunlar meydana gelmiş anlamına gelmektedir.

Vaillant kombinin ses yapması çoğunlukla uzun süre yapılmayan bakımlardan kaynaklanmaktadır.

®     Kombinin daha sağlıklı ve düzenli bir şekilde çalışması için bakım işlemine ihtiyaç duyulur. Bakım işleminin aksatılması ve kombinin sesli çalışma sorunlarında ilk olarak fan motorunu akla getirir. Kombi ses yaptığında ilk akla gelen parçalardan birisidir fan motorudur. Fan motorunun rulmanlarının dağılması sonucunda kombi sesli çalışabilir. Bu nedenle bu tür sorunlara sebebiyet vermemek amacıyla düzenli olarak kombi bakımını yaptırabilirsiniz. Bir diğer neden ise pompanın veya üç yollu vananın arızalanmasıdır. Gaz valfi arızalarında da cihaz ses yapabilmektedir.

®     Belirtmiş olduğumuz parçalardan dolayı sorun yaşamanız halinde kombi aynı şekilde ses yapabilir. Ayrıca Vaillant kombi bacasının yerinden çıkması ya da kombi montajının yanlış yapılması da kombinin sesli çalışmasına etken olan nedenler arasındadır. Bu yüzden kombi montajını uzman kişilere yaptırınız.


Sizlerde kombinin sesli çalışması ile alakalı sorunlar yaşıyorsanız Vaillant Servisi’ne ulaşarak her türlü konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizler de firmamız tarafından detaylı bilgi almak için bizlere gün boyu ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder